Personellerimize Maaş İş ve İşlemleri Eğitimi Verildi

Personellerimize MaaÅŸ Ä°ÅŸ ve Ä°ÅŸlemleri EÄŸitimi Verildi

<b>Personellerimize MaaÅŸ Ä°ÅŸ ve Ä°ÅŸlemleri EÄŸitimi Verildi</b>

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı hizmet içi eğitim planı kapsamında, harcama birimlerinde görev alan; başta maaş mutemetleri olmak üzere, gerçekleştirme görevlisi ve ilgili diğer personellerimize "Maaş İş ve İşlemleri" konulu hizmet içi eğitimi verildi.
 Söz konusu eğitim, 05-08 Aralık 2023 tarihleri arasında, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Muhasebe ve Kesin Hesap Şubesi Müdürü Özgür DAĞAŞAN tarafından, Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleştirildi.
Eğitimde, gerek 2023 yılı Sayıştay mali ön denetim kapsamındaki tespitlerde dikkat edilmesi gereken hususlara gerekse sözleşmeli, akademik, idari personel maaşının hesabına ilişkin verilerin hangi kanun, yönetmelik, tebliğ, karar çerçevesinde nasıl hesaplandığı detaylı olarak anlatıldı.
Bununla birlikte maaş hesaplarının gerçekleştirildiği "Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi" üzerinden personel iş ve işlemlerine detaylı olarak yer verildi. Eğitimin son bölümünde karşılıklı soru ve cevap şeklinde gerekli bilgilendirmeler yapıldı.