Sektör Temsilcileriyle Toplantılar Devam Ediyor

Kuruluşundan itibaren Üniversite–Kamu–Sanayi iş birliği çerçevesinde; faaliyet gösterdiği alandaki tüm dış paydaşları ile bir araya gelerek ilgili sektörlerin talep, ihtiyaç, görüş ve önerilerini değerlendirerek atılması gereken adımları atan Üniversitemiz, sektör temsilcileri ile toplantılarına devam ediyor.

26.02.2021 Cuma günü, Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonunda pandemi kurallarına riayet edilerek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ali Kılıç, Sivas Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Akif Öztemur, Sivas Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Ahmet Şenyurt, Türk Hava Kurumu Sivas İl Temsilciliği Genel Sekreteri Umut Altuğ’un katılımı sağladı.

Her bir katılımcı tarafından faaliyet alanları ile ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda, sektörün ihtiyacı olan nitelikli insan kaynakları için, eğitim programlarının Simülasyon programları içerecek şekilde modelleme ağırlıklı olması gerektiği belirtilerek, teori ve pratik bilgiyi bir arada yürüten, girişimci mezunların yetiştirilmesi gerektiği belirtildi.

Ortak yürütülecek projelerin de görüşüldüğü toplantıda, Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi ile yapılan-yapılacak iş birlikleri değerlendirildi.

Ayrıca, katılımcıların görüş ve önerileri Üniversitemiz Stratejik Plan Kapsamında yürütülen çalışmalarda da değerlendirilmektedir.

Karşılıklı görüş alışverişi ile devam eden toplantı iyi niyet ve temennilerle birlikte ilgili sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alındığı, ortak yürütülecek projelerin değerlendirildiği bu tarz toplantıların belirli periyotlarla devam etmesi gerektiği belirtilerek tamamlandı.